Despre Mine
Home » Despre Mine

Despre Mine

IN CONSTRUCTIE
Află mai multe pe Facebook =>
253534618_107067211788948_2445770081059752603_n
logo-orizontal-color
Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Alexandru Lazar, un om optimist, un roman din Romania. Foarte păcat ca putini mai menționează asta. Soț, tata si bunic iubitor, iubitor de oameni, natura si animale. Bucuros si recunoscător pentru fiecare clipa a acestei calatorii in care ne aflam, a acestei aventuri neprețuite, ca parte integranta a miracolului numit viată.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
”Ultimul înger trist”… copilul meu de suflet. Este pur si simplu senzaționala!!! Pe domeniul ei, bineînțeles. Nu am motive sa fiu modest in privința asta pentru ca nu e cazul. Va invit si va provoc in același timp sa descoperiți singuri acest lucru citind-o. Lansez provocarea si tuturor cititorilor Booknation.ro iar comentariile pot fi postate pe pagina mea de Facebook.

B.N.: Asculți muzica atunci când scrii?
Nu chiar, prefer liniștea sau acel freamăt necontenit care se regăsește in oricare colțișor de natura. Așa îmi pot auzi si ordona mai bine gândurile, deși cele care sunt mai rebele uneori nu se așază cu ușurința pe făgașul dorit.

B.N.: Mulți autori declară că au visat intriga viitoarei cărți publicate. Ți s-a întâmplă și ție acest lucru?
Mărturisesc ca da, si de mai multe ori. Știu ca poate părea un clișeu dar va asigur ca este foarte ciudat când acest lucru devine o experiența personala si doar din acest punct de vedere vorbesc. Este pur si simplu uimitor si neașteptat. Aproape ca nu-ti vine sa crezi ce se întâmpla când trăiești așa ceva.

B.N.: Vrei să îi mulțumești cuiva pentru rezultatele tale? Sigur ca da. Soției mele iubite care mi-a fost alături si m-a încurajat atunci când am avut nevoie. A fost si este un sprijin neprețuit in momentele mele de cumpăna si nu numai. B.N.: Ce elemente speciale conține cartea ta?
Are mai multe paliere de înțelegere. Poate fi privita ca o culegere de povestiri si atât, dar este așa doar in aparenta. Totul se desfășoară de fapt si gravitează mai amplu in jurul unor personaje centrale care interacționează complex si neobișnuit pina la finalul cărții. Pe tot parcursul găsiți multe idei absolut inedite, noi abordări interesante împletite intr-un vârtej neprevăzut de aventura, SF, mister, acțiune, chiar dragoste si umor. Va las sa descoperiți singuri emoția parcurgerii acestei lecturi.

B.N.: Consideri că social media este locul perfect pentru promovare?
Da, cu siguranța, mai ales In contextul actual. Celelalte alternative nu sunt multe si poate mai puțin eficiente. Cel putina așa cred eu. Nu pot sa afirm ca sunt un cunoscător si din acest motiv las acest lucru in sarcina celor care se pricep.

B.N.: Ți-ar plăcea ca povestea cărții tare să fie transformată într-un film?
Întrebarea asta atinge o coarda foarte sensibila. O coarda in directa legătura cu locul unde se afla ferecat in secret cel mai frumos si cel mai măreț vis pe care îl poate avea un autor. Răspunsul nu poate fi altul decât cel mai hotărât DA!

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Deși pare punctuala întrebarea, eu as încadra-o intra-un context mai lărgit. Acolo vom regăsi criza profunda a unui sistem de învățământ aflat in degringolada de mai bine de trei decenii. Ca si tot eșichierul politic aservit de altfel, dar nu vreau sa alunecam in aceasta direcție. O consecința evidenta a acestui eșec lamentabil este degradarea continua a educației. Se dorește imbecilizarea in masa si nu e de mirare ca analfabetismul a atins cote alarmante. Dascălii noștri nu se mai bucura de respectul si considerația cuvenita. Unde oare mai încape cititul in aceasta ecuație? Poate este o radiografie cam dura si o sa-mi aud cum ca timpurile se schimba. Așa este, numai ca valorile sunt perene. Ca sa putem schimba ceva si in privința cititului trebuie umblat in primul rând la educație. Acolo se naște curiozitatea, setea de a știi, de a cunoaște si acumula informație. Asta trebuie cultivata cu răbdare si perseverenta. Ce pot sa fac eu personal este sa împărtășesc cit mai multor oameni sentimentul plăcut retrăit atunci când ridici de pe raftul unei biblioteci o carte care nu a fost niciodată deschisa. Este o emoție unica sa-i răsfoiești paginile impregnate cu izul tiparului proaspăt si sa realizezi cum in fata ochilor tai se deschide ca prin farmec o lume întreaga. Unica in felul ei.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Cartea este la editura Letras unde probabil voi publica si cele doua volume care ii urmează in curând. Este in ediție tipărită cit si in format eBook. Se poate cumpăra direct de acolo si se mai afla listata in alte câteva librarii inclusiv la emag. Pagina mea pe Facebook este @AlexandruAutor, iar cartea poate fi cumpărată de aici. B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Pentru Booknation.ro si pentru cititori nu pot spune decât mulțumesc. Mulțumesc ca existați si citiți. Un grup minunat de oameni care promovează cunoașterea… ce poate fi mai înălțător. Un exemplu demn de urmat. Felicitări !!!